lori's

Vogels > Lori's

Lori's behoren tot de nectaretende papegaaiachtigen. In het wild leven ze van bloempollen, nectar, fruit en kleine insecten. In gevangenschap krijgen Lori's vaak pap. Het nadeel van pap is dat het na een paar uur niet meer dezelfde samenstelling heeft en begint te bederven. Bacteriën en schimmels beginnen zich eigenlijk meteen te ontwikkelen in pap.

Metazoa ontwikkelde daarom een poeder wat droog gevoerd kan worden. De acceptatiegraad van dit poeder is zeer hoog en uniek te noemen. In tegenstelling tot de meeste korrels kunnen Lori's dit poeder wel goed eten. Desgewenst kan het poeder ook vermengd worden met wat lauw water om er toch een papje van te maken, maar liever niet. Om bovenstaande redenen.

Metazoa poeder voor Lori's is een compleet en uitgebalanceerd dieet voor Lori's.

Zorg daarnaast voor voldoende vers drinkwater, ook kan dagelijks wat extra vers fruit gegeven zoals appel, druif of granaatappel, maar ook komkommer vinden lori's lekker. Het fruit kan evt. ook in een blender gedaan worden en het sap vermengen met het poeder. Maar dit kan bovengenoemde nadelen hebben.

lori voer voeding gezond metazoa