lori's

Vogels > Lori's

Lori's behoren tot de nectaretende papegaaiachtigen. In het wild leven ze van bloempollen, nectar, fruit en kleine insecten. In gevangenschap krijgen Lori's vaak pap. Het nadeel van pap is dat het na een paar uur niet meer dezelfde samenstelling heeft en begint te bederven. Bacteriën en schimmels beginnen zich eigenlijk meteen te ontwikkelen in pap.

Metazoa ontwikkelde daarom een poeder, qua deeltjesgrootte vergelijkbaar met stuifmeel, wat droog gevoerd kan worden. De acceptatiegraad van dit poeder is zeer hoog en uniek te noemen. In tegenstelling tot de meeste korrels kunnen Lori's dit poeder wel goed eten. Desgewenst kan het poeder ook vermengd worden met wat lauw water om er toch een papje van te maken, maar liever niet. Om bovenstaande redenen.

Metazoa poeder voor Lori's is een compleet en uitgebalanceerd dieet voor Lori's.

Zorg daarnaast voor voldoende vers drinkwater, ook kan dagelijks wat extra vers fruit gegeven zoals appel, druif of granaatappel, maar ook komkommer vinden lori's lekker. Het fruit kan evt. ook in een blender gedaan worden en het sap vermengen met het poeder. Maar dit kan bovengenoemde nadelen hebben.

Productspecificaties
Doorsnede: Zeer fijn poeder. Vergelijkbaar met stuifmeel.
Voer advies: onbeperkt te voeren naast onbeperkt schoon drinkwater. Na de gewenningsperiode de voerbak en waterbak op steeds grotere afstand van elkaar zetten. Zodoende komt er minder poeder in de waterbak en is de lori meer tijd kwijt met foerageren door het steeds heen en weer vliegen. Dit is een vorm van kooiverrijking.
 
Samenstelling
Granen, graanbijprod., eiprod., plantaardige eiwitextracten, suikers, algen, mineralen, vruchtenextracten.
 

Analyse

Inhoud Percentages
Ruw eiwit 24.6%
Ruw vet 6.9%
Ruwe anorganische stof 3.4%
Calcium 1.0%
Fosfor 0.4%

Toevoegingsmiddelen

Inhoud Hoeveelheid per kgVitamine A 26.000 I.E.
Vitamine D3 5.000 I.E.
Vitamine E (DL-a-Tocof.acet.) 500 mg
Vitamine C 1.600 mg

 

lori voer voeding gezond metazoa