Exotische dieren

Metazoa maakt natuurlijk, wetenschappelijk gegrond voer voor diverse exotische dieren: kangoeroes, wallaby’s, alpaca’s, lama’s, kamelen, dromedarissen, zebra’s, landschildpadden, groene leguanen, vleerhonden, vleermuizen, lori’s, sugar gliders en nog veel meer.

Of je nu een kangoeroe, een leguaan of een alpaca houdt, exotische dieren zijn fascinerend. Om naar te kijken, om meer over te weten, om over te praten. Die fascinatie is waarom wij bestaan. We zagen hoe belangrijk goed voer is voor je dier. En elk dier heeft zo zijn eigen aardigheden. Daarom maken we met onze expertise en producten het perfecte voedingsplan.

Wat zijn exotische dieren?

Onder exotische dieren vallen eigenlijk alle dieren die door mensen gehouden worden. Een indeling die vaak wordt aangehouden is dat alle landbouw- en huisdieren niet exotisch zijn en de overige wel. Maar het onderscheid is niet altijd duidelijk. Een huismuis (Mus musculus) wordt niet als exotisch beschouwd, maar een dwergmuis (Micromys minutus) weer wel. Terwijl ze allebei in Nederland in het wild leven.
ONTDEK ALLE PRODUCTEN

De voeding van exotische dieren

Exotische dieren staan dichter bij de natuur dan andere huisdieren en hebben daarom een specifiek voedingsplan nodig om fit en gezond te blijven. Metazoa maakt voer dat de volledige nutritionele behoefte van jouw dieren vervult. Vanuit dertig jaar ervaring met fokken en voeren, ontwikkelen we voedings- en suppletieoplossingen die veelvoorkomende gezondheidsproblemen voorkomen.

Voor elke soort de juiste voeding

Knaagdieren (muizen, ratten, hamsters en gerbils)
Dierlijk eiwit is onmisbaar voor goede fok- en groeiresultaten bij knaagdieren. Het knaagdierenvoer van Metazoa wordt geproduceerd met gebruik van visproducten, waardoor het niet meer nodig is om bij te voeren met honden- of kattenvoer.
Cavia’s
Veel fabrikanten noemen hun caviakorrels volledig diervoer, maar dat is doorgaans niet correct. Cavia’s hebben namelijk ook hooi nodig voor een goede stofwisseling. Je vult dat aan met het caviavoer van Metazoa. Dat bevat veel vitamine C, wat cavia’s nodig hebben omdat ze het zelf niet aanmaken.
Konijnen
Konijnen moeten veel ruwvoer eten, maar net als paarden halen ze daar niet alle essentiële vitaminen, mineralen en eiwitten uit. Door aan te vullen met de voeding van Metazoa voldoe je de volledige nutritionele behoefte van je konijn. Waardoor ze sterk, fit en gezond worden.
Alpaca’s
Alpaca’s zijn kameelachtigen met een unieke fysiologie, omdat ze van nature leven in ijle berglucht. Voedingsproblemen leiden vaak tot gewrichtsproblemen en veulensterfte. De voedingskorrel van Metazoa is speciaal ontwikkeld om onmisbare vitamines, mineralen en eiwitten aan te vullen.
Kangoeroes
Kangoeroes stellen hoge eisen aan hun voeding. Ze kunnen niet langdurig gehouden worden op grasland – doorgaans ontwikkelen ze daardoor na vier tot zeven jaar gezondheidsproblemen. De kangoeroekorrel van Metazoa is daarom ontwikkeld als noodzakelijke aanvulling op het voedingsplan.
Pluimvee
Vaak komen kippen en ander pluimvee toch vitaminen en mineralen tekort. Metazoa biedt een unieke samenstelling van pluimveemineralen aan die deze nutritionele behoefte volledig vervult.
Lori’s
Als deze papegaaiachtigen door mensen worden gehouden krijgen ze vaak pap. Vaak begint dat na een paar uur al te bederven, waardoor de samenstelling ingrijpend verandert. Metazoa ontwikkelde daarom een poeder – een compleet, uitgebalanceerd dieet voor lori’s dat niet bederft.
Reptielen
Naast aanvullend voer voor verschillende reptielsoorten, bieden we ook nutritionele oplossingen voor de voedseldieren die je aan je reptielen kunt voeren, zoals krekels en fruitvliegjes. De juiste voeding voor die voedseldieren maakt dat ze bomvol vitaminen en mineralen komen te zitten, waardoor je reptiel die voedingsstoffen ook binnenkrijgt.
Sugar gliders
In de natuur eten sugar gliders insecten, honing en gom van bomen. Een lastig voedingsplan om in gevangenschap aan te voldoen. Metazoa ontwikkelde daarom aanvullend voer voor sugar gliders dat deze natuurlijke voedingsbronnen vervangt.
Vleerhonden
Uit onze eigen ervaring met het fokken van palmvleerhonden, bleek dat een voedingsplan met alleen fruit niet genoeg is. Metazoa vleerhondennectar vult die extra nutritionele behoefte aan. Sinds 2004 wordt het ook door dierentuinen en breeding centers gebruikt om met uitsterven bedreigde vleerhonden te fokken.
Camels
Camels is de verzamelnaam voor kameelachtigen. Het zijn de werkdieren van het Midden-Oosten, waar ze ook veel gebruikt worden voor de sport. Net als paarden, eten ze onder de zorg van mensen vooral ruwvoer. Maar omdat dit niet zo gevarieerd is als hun natuurlijke menu, komen ze voedingsstoffen tekort.
Ezels
Voor ezels hebben we Metazoa FitRight Ezel ontwikkeld, de eerste echt complete vitaminen- en mineralenbalancer die op de markt is.

Al onze producten voor exotische dieren