Metazoa Diervoeders

Elk plan voor fysiek en mentaal gezonde dieren begint bij voeding.

Metazoa onderzoekt, ontwikkelt en produceert gebalanceerde voeding en suppletie voor verschillende diersoorten. De producten zetten de evolutionaire ontwikkeling van een diersoort naast de manier waarop deze vandaag de dag bij ons leeft.
Daarmee bereik je het ideale nutritionele evenwicht.
Dit versterkt het zelfhelend vermogen van een dier en helpt zo de eigenaren de verantwoordelijkheid nemen voor het welbevinden van hun dier.
Neem contact met ons op

Marc Jansen, nutritionist en eigenaar

Metazoa is ontstaan uit de hobby en persoonlijke interesse van Marc Jansen. Al tijdens zijn opleiding aan de agrarische hogeschool in Dronten experimenteerde hij met voeding voor verschillende exotische dieren. De afgelopen dertig jaar heeft hij het bedrijf uitgebouwd tot premium leverancier van wetenschappelijk gegronde dierenvoeding. Met een breed assortiment voer dat vanuit een unieke visie ontwikkeld en geproduceerd wordt.
In 2011 leidde een specifieke vraag over het paard van een klant tot de ontwikkeling van de huidige range hoogwaardige paardensupplementen.

Marc heeft een tomeloze passie voor diergezondheid en voedingswetenschap. Hij zet zich daarmee in om de samenstelling van dierenvoeding te perfectioneren.
Zo wil hij eigenaren helpen om hun dieren gezond te maken én te houden.

Jolanda Vuyk, commercieel directeur en mede-eigenaar

Jolanda is verantwoordelijk voor de concept- en businessontwikkeling binnen Metazoa. Eerder in haar loopbaan ontwikkelde ze commerciële concepten en marketingstrategieën voor diverse bedrijven. 
Altijd vanuit expertise, intuïtie en gevoel voor de talenten van de betrokken medewerkers en het product wat centraal staat.

Het toeval bracht Marc op haar pad. Hun gedeelde passie bleek een grote interesse voor een gezonde leefstijl van mensen en dieren. 
Om het unieke voer van Metazoa aan de wereld te brengen, sloot ze zich aan .
Vanuit haar authentieke huis in de natuur tussen de dieren, werkt ze gedreven aan de missie van Metazoa: zoveel mogelijk dieren een gezonde leefstijl geven en daarmee hun welzijn bevorderen.

Sanne van Wingen, Teamleider Social Media/Ambassadeurs

Teamleider Social Media /ambassadeurs, Sanne Van Wingen.
Sanne studeerde aan de technische Universiteit.
Zij was werkzaam als contractmanager, privacy offer & functionaris gegevensbescherming.
Sanne was medeverantwoordelijk voor de opzet en implementatie van o.a framworks als ISO 27001 en SoC2.
Zij is momenteel ook werkzaam als consultant bij vastgoed beheer.
Sanne is een intelligent en een leergierig teamlid van Metazoa.
Gedreven vanuit haar passie , de liefde voor paarden, deelt zij haar talenten met Metazoa en voor de missie .
“ Het welzijn van paarden te vergroten door hen exact te geven met voeding wat ze nodig hebben”

Emma Liefting, Social Media/ Personal Assistent

Emma is momenteel bezig met haar studie International Equine Business Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Zij is vanuit haar stage tijd bij Metazoa in het team gekomen. Voordat ze aan haar huidige studie begon, heeft ze de MBO-opleiding Bedrijfsleider Paardensport en -Houderij succesvol afgerond. Deze opleiding heeft haar waardevolle inzichten gegeven in de hippische sector, die ze nu kan toepassen in zowel haar huidige studie als bij Metazoa. Emma is behulpzaam, vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en haarzelf te blijven ontwikkelen. Als een ware dierenliefhebber heeft ze diverse interesses binnen deze sector, waaronder voeding en het optimaliseren van diervoeding om de gezondheid en het welzijn van dieren te bevorderen.

Redactie

Heb jij mooie berichten over dieren, levensstijl met dieren , je relatie met je dier.
Ben jij die prachtige winkel die met hart en ziel werkt , de missie en visie van Metazoa onderschrijft.
Wil jij dit delen met ons platform en zodoende onze missie verder naar buiten brengen?
Door met elkaar te verbinden creëren wij een cirkel van compassie voor alle dieren .
Mail naar: redactie@metazoa.nl
We nemen contact met je op als we een artikel over jouw verhaal willen schrijven.

Visie op diervoer en suppletie

Dieren die door mensen worden gehouden zijn volledig afhankelijk van hun eigenaar. Voor een passende behuizing, voor liefdevolle verzorging, voor de ruimte voor natuurlijke gedrag en zeker voor goede voeding. De meeste eigenaren van dieren voelen zich zeer verantwoordelijk voor het welzijn van hun dier. Voor kennis en deskundigheid steunt de eigenaar op professionals als dierenartsen, veeartsen, hoefsmeden, etc. En natuurlijk op merken die producten voor dieren leveren, zoals de voedingsmerken.

Metazoa wil eigenaren vanuit het voedingsperspectief ondersteunen in hun verantwoordelijke taak. Voeding heeft namelijk een grote impact op het welzijn van het dier. Met als belangrijkste pijlers: de evolutionaire ontwikkeling van een dier en de wijze waarop deze vandaag de dag wordt gehouden. Sommige soorten zijn door de tijd genetisch behoorlijk veranderd en bovendien functioneert een dier dat niet in de vrije natuur leeft in een ander ritme, met gevolgen voor de fysiologie en het voedingsplan.

Wat we maken

We geloven dat elk plan voor fysiek en mentaal gezonde dieren begint bij voeding. Daarom maken we het best gebalanceerde voedingsplan voor exotische dieren, gezelschapsdieren, boerderijdieren en paarden.

Dat doen we vanuit drie expertises:
• Door onderzoek naar evolutie, fysiologie, voeding en leefstijl.
• Door analyseren, samenstellen en produceren van het juiste rantsoen.
• Door kennisdeling over rantsoen, stressreductie en welzijn.

Contactform

Name
Phone number
Email address
Message