Het beste voor jouw paard

Metazoa maakt natuurlijk, wetenschappelijk gegrond voer voor allerlei soorten paarden. Of ze nou voor sport, recreatie of de fokkerij zijn, we maken met onze expertise en producten het perfecte voedingsplan.

Paarden zijn er in alle soorten en maten, net als hun eigenaren. Het maakt veel verschil of je paard warm- of koudbloed is. Of het sportief wordt bereden of juist recreatief. Of je er mee wilt fokken of niet. Want elke keer als je je paarden voert, voer je ook hun nageslacht. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen: gezond paardenvoer is belangrijk omdat paarden een gevoelig spijsverteringskanaal hebben.

Essentiële voedingstoffen

In de voeding van Metazoa zitten precies de goede voedingsstoffen met de juiste opneembaarheid en verhoudingen. Belangrijk, want een tekort aan essentiële mineralen en vitaminen los je niet op met alleen ruwvoer. En in veel soorten muesli, brok en slobber zitten ingrediënten zoals graan en melasse, die gedrags- en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Al onze producten voor paarden

Voor elk paard de juiste voeding

Sport
Voeding is essentieel voor het verbeteren van de prestaties van je paard. Het is een integraal onderdeel van de training. Met het juiste paardenvoer wordt je paard sneller, sterker en gezonder.

Recreatie
In veel paardenvoer zitten onnatuurlijke toevoegingen die je paard wel lekker vindt, maar niet nodig heeft. Overstappen op de juiste voerding kan zorgen voor minder problemen met je paard.

Fokkerij
Nu goed voeren is van belang voor de volgende generaties. Want alles wat je je paarden voert, voer je ook hun nageslacht.

Stalling
Met het juiste paardenvoer blijft jouw hele stal sterk en gezond. Minder ziektes, minder blessures en meer gelukkige paarden. Zo bouw je een imago op van kwaliteit en goede service.

Wennen aan een nieuw dieet

Een voedingspatroon veranderen gaat ook bij een paard niet zonder slag of stoot. Wees je daarom bewust van het proces voor je overstapt op Metazoa. Met dit resetprotocol zorg je dat je paard gezond blijft tijdens en na de overstap.
Naar reset protocol

Wat Metazoa voor je paard kan betekenen

In de natuur eten paarden een divers menu van grassoorten, kruiden en andere vegetatie. Net als mensen hebben ze dat gevarieerde menu nodig om belangrijke mineralen, vitaminen en eiwitten binnen te krijgen. Met alleen modern ruwvoer komen ze niet aan alle essentiële voedingsstoffen.

Veel paarden krijgen naast ruwvoer ook muesli, brok en slobber. En dat is afhankelijk van de ingrediënten, eerder lekker dan gezond. Want in dat soort voeding zit vaak melasse, graan en soja. Ballaststoffen die problemen in gezondheid en gedrag kunnen veroorzaken. En die je dus niet vindt in onze producten.

Wat paarden werkelijk nodig hebben is een ruime portie ruwvoer samen met een supplement voor mineralen en vitaminen, en in sommige gevallen eiwitten. Dat is de basis van het paardenvoer van Metazoa: suppletie die aanvult wat je paard mist. Zo natuurlijk mogelijk. Zonder schadelijke ballaststoffen.
Ontdek alle producten