Partners

We werken met veel partijen samen vanuit een gedeelde visie: het idee dat voeding een enorme impact heeft op het welzijn van dieren.

Experts

Dierenartsen en dierentuinen
Komen bij ons met vragen, we delen kennis, we helpen elkaar

Dierenarts Jan Bos

Vanuit een gezamenlijke passie voor dieren en welzijn werken Metazoa en Jan Bos samen.
Jan Bos ondersteunt het principe van Metazoa voor een zo natuurlijk mogelijke voeding voor de dieren met ingrediënten die aan de diersoort specifieke behoeften voldoen. De producten van Metazoa voldoen per diersoort en in hun levensfase aan de essentiële behoeften voor optimale gezondheid en welzijn.
Wie is  Dr. Jan Bos?
Jan Bos  is opgegroeid op een boerderij op het Friese platteland en was altijd betrokken bij het wel en wee van de beesten. Na zijn middelbare school wist hij zeker dat hij veearts wilde worden. In 1985 is hij afgestudeerd als dierenarts.
In zijn begintijd als praktiserend dierenarts heeft Jan veel ervaring opgedaan in verschillende dierenartspraktijken voor kleine huisdieren, paarden en boerderijdieren.
Eind jaren tachtig ging Jan naar de Universiteit in Californië om zich daar als dierenarts te specialiseren in exotische dieren.
Jan deed onder andere ervaring op in de dierentuinen van San Francisco en Sacramento. Vervolgens werkte Jan twee jaar aan de Universiteit van Utrecht waar hij onderzoek deed naar interne ziekten van honden, katten en bijzondere dieren.
Sinds 1993 is Jan dé dierenarts van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
Hij is een veelgevraagd specialist (o.a. door de politie) in het verdoven van dieren op afstand, traint andere dierenartsen maar ook boswachters op het gebied van tele-immobilisatie en is al jarenlang geregistreerd als wildlife consultant.
Hij adviseert andere dierentuinen en dierenparken bij de verzorging van exotische dieren.
Binnen de dierentuinen is hij lid van de Voedingsgroep die informatie uitwisselt en adviezen geeft over de beste voeding voor dierentuindieren.
Jan Bos is ook de de eigenaar van dierenkliniek Berg&Bos in Rhenen.

Bij Metazoa is  Dr. Jan Bos de vraagbaak voor voedingskwesties van de meest uiteenlopende diersoorten.
Metazoa verstrekt productinformatie en  Dr. Jan Bos geeft voedingsadviezen.
Eigenaren die hun dier goede voeding willen geven kunnen deskundig geholpen worden door Dr Jan Bos.

ZooCO Zoo Consultancy

Metazoa werkt ook samen met ZooCO Zoo Consultancy waarbij beide partijen hun eigen expertise inbrengen om zodoende een completer pakket informatie aan te kunnen bieden aan de klant.

Hay to You

Maak kennis met Metazoa’s strategische partner, Hay to You:
Jij wilt het beste voor je dieren en Hay to You ook. Daarom levert Hay to You de beste kwaliteit weidehooi, luzerne, tarwestro en bodembedekkers. Door vóór het maaien de kwaliteit van de producten te controleren, kan Hay to You de garantie geven dat deze geen schadelijk onkruid bevatten. Als een partij toch schadelijke kruiden bevat, keurt Hay to You de partij direct af.

Hay to You is dé partner voor gezonde voeding voor je dier. En daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Metazoa. Ontdek op haytoyou.nl het gemak van online ruwvoer en bodembedekkers bestellen. Kies zelf wanneer Hay to You jouw producten op de door jouw gewenste locatie komt bezorgen. Eerlijk, open, meedenkend en service gericht dat is Hay to You. Hay to You wil haar klanten zoveel mogelijk laten genieten van hun dieren door de randzaken optimaal te regelen. Dat noemt Hay to You: Met een hooivorkje liefde!