08 - 10 - 2023

Deske Wijers, Paarden Fotograaf

Mijn naam is Deske Wijers en samen met mijn man Niek runnen wij een pensionstal Stal het Vossenbroek in Ernst. Mijn grootse hobby is natuurlijk de paarden maar na een ernstig ongeluk zit het rijden er niet meer in. Daar is het fotograferen voor in de plaats gekomen wat altijd ook wel een beetje mijn hobby was.
De laatste tijd werd de vraag steeds groter naar een foto rapportage en het is zo mooi om mensen blij te maken met mooie foto’s van hun paard, echt heel dankbaar en leuk werk.

Ik blijf natuurlijk een amateur fotograaf maar hoop dat ik mij wel een beetje kan onderscheiden van andere fotografen. Naast paarden komen ook wel de honden voor de lens wat ook erg leuk is om te doen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het barokke paard. Maar uiteraard ook de andere rassen hebben hun schoonheid en puurheid wat ik probeer te vangen in de afbeeldingen. Ook worden mijn foto’s veel gebruikt door schilders als voorbeeld en gaan de foto’s inmiddels de hele wereld over. Dit zijn meestal foto’s van mijn eigen paard Dennis die inmiddels in alle maten en kleuren geschilderd is.

Alle rapportages worden gemaakt in onze binnenbak waarbij er verschillende vlakken zijn aangebracht op de muren. De paarden lopen los rond en we gaan bekijken hoe het letterlijk gaat lopen. Door de tijd te nemen gaan we aan de gang om de mooiste plaatjes te kunnen schieten. Hoe mooi is het je paard te kunnen vangen in zijn eigen herkenbare karakter.

Ik streef ernaar om het zo plezierig mogelijk te maken voor mens en paard. Een ontspannen paard en mens geven de mooiste foto’s .

Met vriendelijke groet, Deske Wijers